Marinuotos slyvos papuoš bet kokių vaišių stalą

„Marinuotos slyvos puikiai tinka tiek kasdienai, tiek vaišių stalui. Jos yra puikus garnyras prie mėsos patiekalų ar paukštienos. Ypač skanu su kepta antimi ar žąsimi, taip pat jos tinka prie šaltos keptos mėsos“, – taip savo receptą, atsiųstą konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“ pristatė Joana J.

 Pikantiškos marinuotos slyvos.<br> Skaitytojos nuotr.
 Pikantiškos marinuotos slyvos.<br> Skaitytojos nuotr.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2020, 4:12 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:09 AM

Pasigaminkite nors keletą stiklainėlių ir skanaukite žiemą.

Dalijamės Joanos receptu. Iš nurodyto kiekio išeis aštuoni 0,5 l talpos stiklainėliai.

Pikantiškos marinuotos slyvos

Reikės:

  • 2,5 mėlynųjų slyvų
  • 1,5 l vandens
  • 500 g cukraus
  • 150 ml obuolių acto
  • gvazdikėlių
  • kvapiųjų pipirų
  • lauro lapų
  • cinamono

Kaip gaminti

Slyvas nuplaukite ir nusausinkite. 

Sudėkite į sterilius stiklainėlius ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite steriliais dangteliais ir palaikykite 20 min., nupilkite vandenį. 

Per tą laiką užvirkite marinatui skirtą vandenį, suberkite cukrų, cinamoną. Kai vanduo užvirs, išjunkite kaitrą ir supilkite actą. 

Į kiekvieną stiklainį su slyvomis dėkite po 2-3 gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, 1 lauro lapą. Užpilkite karštu marinatu, uždarykite dangteliais, apverskite ir užklokite. Kai atvės, neškite į vėsią patalpą

„Ragauti galima po trijų savaičių“, – pridūrė Joana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.