Universali tešla su varške: visi kepiniai tiesiog tirps burnoje

Tai iš tiesų universalus varškinės tešlos receptas. Iš šios paprastai paruošiamos tešlos galima iškepti  gausybę įvairiausių kepinių – tiek saldžių, tiek pikantiškų sausainių, ragelių, trikampėlių, „skarelių“. 

 Sausainiai iš varškinės tešlos.<br> 123rf nuotr.
 Sausainiai iš varškinės tešlos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2020, 3:29 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 3:43 PM

Tešla būna labai lengva, minkštutėlė ir tiesiog tirpstanti burnoje. 

Gardinkite cukrumi, cinamonu arba ruoškite pikantiškai – su sūriu, kmynais ar mėgstamais prieskoniais.

Universali varškinė tešla sausainiams ar užkandėlėms

Reikės:

  • 300 g varškės;
  • 300 g miltų;
  • 200 g sviesto; 
  • žiupsnelio druskos (neatsisakykite jos, jei ruošiate saldžius kepinius);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • vanilės (saldiems kepiniams).

Kaip gaminti 

Pertrinkite varškę, dėkite minkštą sviestą, druską ir gerai išplakite. 

Berkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, tačiau nelipti prie rankų. 

Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, laikykite 40-45 minutes. 

Išimkite iš šaldytuvo ir ruoškite norimos formos kepinius. 

Apibarstykite cukrumi, cinamonu, o jei ruošiate pikantiškus kepinius – sūriu, kmynais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.