Ji puikiai tinka kaip įdaras lietiniams ar prie blynelių, susukti į lavašą ar tortiliją, žodžiu – gausybė variantų, tik norėk gaminti ir improvizuoti.
Beje, užtepėlę galite pasigaminti įvairiausių skonių: su grybais, kumpiu, prieskoninėmis žolelėmis ir česnaku. Man jos visos labai skanios.
Šįsyk aš pasigaminau pikantišką užtepėlę su raugintais agurkėliais, krapais ir, žinoma, česnaku, kuris ypač tinka užtepėlėms. Net nesuprantu, kodėl šios gardžios užtepėlės recepto nepublikavau iki šiol.
Skubu pasitaisyti ir surašyti receptą jums. Tikiuosi, kad gardžios, pikantiškos užtepėlės receptas jums ne tik pravers, bet ir patiks.
Varškės užtepėlė su raugintais agurkėliais ir krapais
Reikės:
- 300 g varškės (naudojau 9 proc.),
- apie 100 g grietinėlės (10 proc.),
- 1 v. š. grietinės,
- raugintų agurkėlių,
- krapų,
- persilado (pagal skonį),
- česnakų (pagal skonį, tinka ir granulės, ir švieži sutraiškyti),
- druskos (pagal skonį),
- 1 a. š. želatinos + 3 v. š. vandens (želatinai brinkinti).
Kaip gaminti
Į varškę sudėjau grietinę ir grietinėlę, smulkiai pjaustytus krapus, burokine trintuve tarkuotus agurkėlius (galite ir supjaustyti, tik labai smulkiai).
Viską išmaišiau ir sutryniau trintuvu (konsistenciją reguliuokite patys).
Vandenyje išbrinkinusi želatiną (~ 10 min.), ją pakaitinau iki granulytės visiškai ištirpo ir atvėsintą supyliau į varšės masę. Išmaišiau.
Viskas. Užtepėlė paruošta. Sudėjusi į indelį, pastačiau trumpam į šaldytuvą.
Želatinos galite ir nedėti, bet aš šiek tiek dėjau, nes man tokia užtepėlės tekstūra labiau patinka.
Skanaus!