Keptos bulvės su silke ir stalą papuoš, ir valgytojus pradžiugins

Bulves mes, lietuviai, dieviname, tad siūlau jas išsikepti kiek įdomiau negu keptuvėje arba orkaitėje, pjaustytas griežinėliais arba juostelėmis. 

Traškios keptos bulvės su silke.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Traškios keptos bulvės su silke.<br>„Skaniai sveikai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Oct 27, 2020, 11:25 AM, atnaujinta Oct 27, 2023, 10:11 AM

Pagal šį receptą keptos bulvės – ne tik sveikesnės, bet ir gražiai atrodo ant pietų stalo.

Dievinat silkę su bulvėmis? Bulvių nevirkite, o išsikepkite šias dailias bulves pagal mano receptą.

Traškios keptos bulvės su silke

Reikės:

  • bulvių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • česnakų laiškų
  • silkės.

Kaip gaminti 

Bulves nuplauname, nušveičiame šepetėliu ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Laikydami už vieno krašto peiliu įpjauname bulvę giliau nei iki pusės, taip supjaustome visą bulvę, palikdami apie 1 mm tarpelius tarp kiekvieno griežinėlio.

Bulves aptepame alyvuogių aliejumi, užberiame druskos ir dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Kepame 30-40 minučių 200 °C temperatūroje (kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).

Bulves apibarstome smulkintais česnakų laiškais, patiekiame su silke.

Bulvėms pagardinti taip pat tinka greitai paruošiamas sveikas padažas. 

Reikės:

  • petražolių;
  • česnako;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Petražoles su česnaku susmulkinkite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir žiupsniu druskos. Šiuo padažu apšlakstykite bulves.

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.