Laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas šiai gražiai iniciatyvai paruošė gardžių idėjų. Gianas Luca siūlo iškepti sotų bulvių pyragą su jautiena. Kaip jis pats juokauja, kas gali būti geriau už bulves su mėsa? Su šiuo pyragu tikrai pataikysite į dešimtuką.
Bulvių pyragas su jautiena
Reikės:
- 600 g bulvių
- 2-3 vnt. mocarelos sūrio
- 50 g parmezano sūrio
- 400 g smulkintos jautienos
- 1 svogūno
- 300 ml grietinėlės
- 3 didelių kiaušinių
- balzaminio acto
- prieskonių mišinio bulvėms
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti burokine tarka. Tuomet gerai nusausinti ir dėti į kepimo indą (geriausia apvalų), kuriame masę paskleisti tolygiai ant dugno ir kraštų. Turi atrodyti kaip tartaletė. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje įjungus grilio režimą apie 10-15 min., kol lengvai paruduos.
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir apkepti su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tuomet sudėti smulkintą jautieną ir kepti, kol šiek tiek apskrus. Pagardinti druska, pipirais ir šlakeliu balzaminio acto.
Keptą jautieną sumaišyti su parmezano sūriu, grietinėle, kiaušiniais ir šiek tiek mocarelos sūrio. Gautą įdarą supilti ant apkeptų bulvių, ant viršaus sudėti pjaustytą mocarelos sūrį bei užberti šiek tiek parmezano sūrio.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu apie 30 min.