Mano naudotas graikiškas jogurtas buvo tirštas, 10 proc.
Naudojau 2 didelius obuolius, bet galima įdėti dar pusę obuolio.
Obuolių pyragas su graikiniu jogurtu
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 40 min.
Reikės:
- 2-2 1/2 didelių obuolių
- 3 didelių kiaušinių
- 220 g (1 st.) graikinio jogurto (naudojau 10 proc.)
- 90 ml (1/2 st.) neutralaus skonio aliejaus
- 125 g (2/3 st.) rudojo cukraus
- 190 g (1 1/2 st.) kvietinių miltų
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 1 arbat. š. plonai nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- 1 arbat. š. cinamono
- žiupsnelio druskos, vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti 1 valg. š. citrinos sulčių.
Dideliame inde šluotele gerai išplakti kiaušinius ir cukrų, vanilės ekstraktą. Supilti graikišką jogurtą, aliejų, 1 valg. š. citrinos sulčių, žievelę. Viską išplakti.
Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Suberti į skystų ingredientų mišinį. Mentele atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.
22 cm išimamu dugnu kepimo formos apačią iškloti kepimo popieriumi. Dugną pabarstyti miltais. Supilti tešlą. Sudėti obuolius.
Kepti 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. ar kol įbedus medinį pagaliuką jis bus sausas.