Karamelinis tortas sužavėjo šeimą ne tik skoniu – išbandykite ir jūs

Anūkėlio Kajaus pusės metukų proga dukra paprašė, kad pagaminčiau karamelinį tortuką. Taip pat ji norėjo, kad tai būtų pusė torto, tad teko sukti galvą, kaip iškepti tokį biskvitą. 

Karamelinis tortas.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
Karamelinis tortas.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
Karamelinis tortas.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
Karamelinis tortas.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
Karamelinis tortas.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
Karamelinis tortas.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Nov 21, 2020, 5:45 PM, atnaujinta Dec 3, 2020, 1:31 PM

Sugalvojau, kaip iškepti pusę torto apvalioje kepimo formoje! Ir man viskas pavyko puikiai, dukros norus išpildžiau. Svarbiausia, kad visiems labai patiko tiek skoniu, tiek vaizdeliu. 

Dalinuosi receptu. 

Karamelinis tortas

Biskvitui reikės: 

  • 4 kiaušinių,
  • 120 g cukraus,
  • 120 g miltų,
  • 3 v. š. kakavos,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos.

Karameliniam kremui reikės:

  • 250 ml grietinėlės (36 proc.),
  • 0,5 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno.

Tortui aptepti (sviestiniam kremui) reikės:

  • 200 g sviesto,
  • 1 indelio sutirštinto pieno.

Biskvitams sulaistyti reikės:

  • ~100 ml vandens,
  • 1 a. š. rudojo cukraus.

Kaip gaminti 

Biskvitui kambario temperatūros kiaušinius suplakiau su cukrumi (plakiau ~15 min.).

Po truputį, per kelis kartus, subėriau persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais, pagardinau druska. Maišiau atsargiai, iš lėto, todėl masė gavosi puri.

Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę.

Kepiau biskvitą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. (ar biskvitas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).

Iškepusį biskvitą atvėsinau ir supjausčiau į 3 lakštus (gavosi trys biskvitai).

Kol kepė biskvitas, pasigaminau karamelinį kremą.

Šaltą grietinėlę kartu su karamelizuotu pienu gerai suplakiau iki tirštos konsistecijos.

Sviestiniam kremui, kurį naudojau tortui aptepti ir papuošti, kambario temperatūros sviestą gerai išplakiau iki baltumo ir purumo, ir po truputį plakant supyliau sutirštintą pieną. 

Torto surinkimas. Biskvitus sulaisčiau ir ant kiekvieno biskvito viršaus dėjau paruošto karamelinio kremo (galima ant viršaus užberti riešutų).

Tortas surinktas, liko jį aptepti ir  papuošti sviestiniu kremu.

Pastaba: tortą gaminau 24 cm skersmens tortinėje, ir kremo man šiek tiek liko.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.