Išbandykite silkę su šparaginių pupelių salotomis. Traškiais šoninės gabalėliais pagardintos gaivios salotos puikiai derės prie riebios žuvies. Nenusivilsite išbandę.
Reikalingi produktai:
- 600 g šparaginių pupelių
- 2 raudonieji svogūnai
- 50 g rūkytos šoninės
- 2 v. š. baltojo acto
- ką tik maltų pipirų
- 4 šaukštai aliejus
- 1 obuolys
- 1 sauja salotų
- druska
- 4 VIČI riebios sūdytos silkių filė
Kaip gaminti
Šparagines pupeles supjaustykite į kelias dalis. Virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 6–8 minutes. Perplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite.
Šoninę supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepkite šoninę, kol taps traški. Pagardinkite actu, druska ir pipirais. Į aliejų įmaišykite šoninę. Šoninės užpilą pilkite ant pupelių ir svogūnų.
Obuolį nuplaukite, pašalinkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Nuplaukite salotas ir suplėšykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sumaišykite obuolius ir salotas su šparaginėmis pupelėmis. Patiekite su silke.
Per gražiausias metų šventes stalo neįsivaizduojame be gardžiausių ir gražiausiai atrodančių patiekalų. Kiekvienas galime pasigirti savo firminiu patiekalu ar desertu, kuriuo lepiname šeimą ar draugus, ir kurį gaminame išskirtinai tik švenčių proga.
Naujienų portalas lrytas.lt kviečia dalyvauti receptų konkurse „Skanios šventės“ ir pasidalinti geriausiais savo šventinių patiekalų receptais, kurie papuoštų kiekvieno stalą.
Gardžiausių, šventinių patiekalų receptų su nuotraukomis ir aprašymais laukiame adresu skonis@lrytas.lt iki gruodžio 17 d.
Redakcijos atrinkti receptai bus publikuojami portale lrytas.lt ir specialiame Kalėdoms skirtame polapyje, o penkių daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukę receptų autoriai bus apdovanoti partnerio VIČI produktų rinkiniais Kūčių ir Kalėdų stalui.
Laimėtojai bus skelbiami gruodžio 18 d. Visus konkurso „Skanios šventės“ receptus rasite čia. Tegul skanios Kalėdos prasideda su lrytas.lt!