Daržovių sriuba su imbieru ir bolivinėmis balandomis
Reikalingi produktai:
- 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
- susmulkintas nykščio dydžio imbiero gabaliukas
- 2 skiltelės česnako, supjaustytos griežinėliais
- 1 smulkiai supjaustytas poras
- 2 morkos
- ½ smulkiai pjaustytos paprikos
- 1 a. š. sezamų sėklų
- 1 a. š. adžikos
- 100 g bolivinių balandų
- 4 v. š. pomidorų padažo
- 1 kubelis VEGETA NATUR daržovių sultinio
- šiek tiek krapų papuošimui
- 700 ml vandens
Kaip gaminti
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 arbatinius šaukštelius sezamų aliejaus ir nuolat maišydami 10-15 minučių švelniai kepkite imbierą, česnaką, porą, morką, sezamų sėklas, adžiką, pomidorų padažą ir smulkiai pjaustytą papriką, kol daržovės suminkštės.
Tuomet supilkite 700 ml vandens, dėkite VEGETA NATUR daržovių sultinio kubelį, užvirkite. Sudėkite bolivines balandas ir lėtai virkite apie 25 minutes arba kol bolivinės balandos išvirs.
Į dubenėlius pilkite sriubą ir papuoškite krapais bei šlakeliu sezamų aliejaus.