Tigrinių krevečių užkandėlė
Reikės:
- 200 g šaldytų tigrinių krevečių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- šlakelio baltojo vyno
- 1–2 skiltelių česnako
- druskos
Padažui reikės:
- 150 g kokybiško majonezo
- 1,5 v. š. kečupo
- 1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės
- Kajeno paprikų miltelių pagal skonį
- druskos ir maltų juodųjų pipirų
Patiekti reikės:
- gražgarsčių ar kitokių salotų lapelių
- citrinos
- skrudintos čiabatos arba prancūziško batono
Kaip gaminti
Jei krevetės šaldytos, atšildykite ir nulupkite. Uodegėles galite palikti.
Į švarią keptuvę pilkite šlakelį aliejaus, sudėkite krevetes, apibarstykite druska ir išspaustais česnakais, šiek tiek apkepkite, supilkite baltąjį vyną ir pakaitinkite keletą minučių, kol taps gražios rausvos spalvos.
Sudėkite į lėkštę ir palikite, kad atvėstų. Skystį palikite padažui praskiesti.
Padažui sumaišykite majonezą, kečupą, citrinos sultis ir žievelę, Kajeno paprikas, druską ir pipirus, supilkite skystį, kuriame kepė krevetės.
Salotas išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkite krevetes.
Šalia patiekite padažą, skrudintos čiabatos ar prancūziško batono ir keletą citrinos skiltelių.