Štai ką rašo Edita: „Mano vyras mėgsta suktis virtuvėje ir lepinti šeimą įvairiais gardumynais. Vienas paskutinių jo atradimų – keksiukai. Receptą sakė radęs internete ir patobulinęs.
Dabar šiuos keksiukus kepa kaskart, kai nori praskaidrinti dieną kažkam iš namiškių ar draugų.
Keksiukai visada pasiteisina – ne visi netgi spėja paragauti! Siūlau bent kartą išbandyti ir jums. Tik atsargiai, nes gali išsivystyti lengva priklausomybė!
Kaip vyras pats sako, keksiukų gaminimas užtrunka vos gerą pusvalandį – greičiau nei nubėgti nusipirkti deserto iki parduotuvės. Man pasisekė, kad mano vyro pomėgis ir aistra yra kulinarija. Netgi sukūriau jam paskyrą instagrame, kur dalinuosi jo šedevrais.“
Dalijamės Editos receptu. Pasilepinkite ir jūs.
Keksiukai
Reikės:
- 2 stiklinių miltų (vienos stiklinės speltų miltų, kitos – moliūgų sėklų miltų)
- pusės stiklinės aliejaus arba pusės pakelio lydyto sviesto
- šaukštelio kepimo miltelių
- 250 ml graikiško jogurto
- 1-2 kiaušinių
- pusės stiklinės cukraus
- žiupsnelio druskos
- stiklinės priedų pagal skonį (šaldytų uogų, razinų, vaisių, šokolado, riešutų ir t.t.)
Kaip gaminti
Pirmiausia sumaišyti visus birius ingredientus: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, uogas.
Į birių ingredientų masę sudėti jogurtą, supilti aliejų, įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti.
Į keksiukų formeles dėti tešlos, kad užpildytų du trečdalius formelės.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.