Kalėdomis kvepiantis keksas su ypatingu glajumi

Šis keksas, kvepiantis kardamonais ir citrinomis, namuose paskleis Kalėdų aromatą. O jo glajus pagamintas iš kanapių sėklų!

Kalėdinis keksas.<br>„Wise taste“ nuotr.
Kalėdinis keksas.<br>„Wise taste“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Tapk auGalingas“

Dec 14, 2020, 12:09 PM, atnaujinta Dec 13, 2021, 11:51 AM

Kalėdomis kvepiantis keksas

Reikės:

  • 300 g speltų miltų (galite naudoti ir kvietinius)
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 90 ml lydyto kokosų aliejaus
  • 120 ml klevų sirupo ar kito saldiklio
  • 1 v. š. kardamono miltelių
  • 300 ml augalinio pieno
  • 1 a. š. vanilės esencijos
  • 1 a. š. citrinos sulčių ar obuolių acto
  • 2 v. š. tarkuotos citrinos žievelės (netarkuojame baltosios dalies, nes ji yra karti!)

 Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kekso formą ištepame aliejumi.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, sodą, kardamonu, druska.

3. Į nedidelį puodą supilame aliejų, klevų sirupą, augalinį pieną, vanilę, citrinų žieveles ir citrinų sultis. Ant nedidelės kaitros paliekame, kol masė pradės garuoti ir supilame į miltus.

4. Tešlą išmaišome šluotele, kad neliktų gumulėlių.

5. Kepame 55 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

6. Pyragą atvėsiname ir tik tuomet išimame iš formos.

7. Šį keksą rekomenduoju aplieti baltojo šokolado skonio padažu. 

Padažui reikės:

  • 50 g kakavos sviesto
  • 75 g lukštentų kanapių sėklų
  • 2 1/2 v.š. klevų sirupo ar medaus
  • 120 ml vandens
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 v. š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
  • žiupsnio druskos

Kaip gaminti

1. Kakavos sviestą ištirpiname garų vonelėje.

2. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.

3. Glajų iškart galime lieti ant desertų arba dėti į šaldytuvą ir ilgiausiai laikyti iki 4 dienų. Šaldytuve laikomas glajus gali šiek tiek sukietėti, tad prieš liejant šiek tiek pašildykite garų vonelėje.

Skanaus!

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Wise Taste“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.