Silkė su apelsinais ir moliūgais: gaivu, spalvinga, šventiška

Jeigu tradiciniai silkės receptai išbandyti, ir virtuvėje norisi gaivių vėjų, išbandykite silkę su moliūgais ir apelsinais. Gaivu, spalvinga, šventiška!

Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Silkė su apelsinais ir moliūgais.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 5:00 PM

Silkė su apelsinu ir moliūgais

Reikalingi produktai:

Marinatui:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai pipirų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltų kalendrų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kvapiųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 4 valgomasis šaukštas obuolių acto
  • 4 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1/2 puodelio vandens 
  • 6 lauro lapai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 2 arbatiniai šaukšteliai aitriųjų paprikų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai apelsinų žievelės 

Moliūgų košei:

  • 1/4 moliūgo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 apelsino sultys
  • jūros druska ir šviežiai malti pipirai

Patiekti:

  • 1 apelsinas
  • 1 ir 1/2 valgomojo šaukšto 38 proc. riebumo grietinės 

Kaip gaminti

Marinatas. Trumpai paskrudinkite prieskonius sausoje keptuvėje, kol jie pradės maloniai kvepėti. Tuomet šlakelyje aliejaus kartu pakepinkite svogūnus.

Sumaišykite visus ingredientus, skirtus marinatui (be apelsino žievelės) puode ir maišydami lėtai virkite. Leiskite virti 5–10 minučių.

Nuimkite puodą nuo ugnies, į marinatą dėkite apelsino žievelę.

Atvėsinkite marinatą. Silkių filė suberkite į švarų stiklainį ir užpilkite marinatu. Nepamirškite užpildyti stiklainio, kad silkė būtų panirusi į marinatą.

Palaikykite stiklainį šaldytuve mažiausiai 3 dienas.

Moliūgų masė: pašalinkite sėklas ir supjaustykite moliūgą didesniais gabalėliais. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais ir kepkite orkaitėje uždengę dangčiu arba aliuminio folija maždaug 175 laipsnių  temperatūroje 30 minučių, kol jie suminkštės. Sudėkite moliūgą į dubenį ir sutrinkite, pagardinkite apelsinų sultimis, druska ir pipirais. 

Patiekiant nulupkite apelsiną ir supjaustykite jį gabalėliais, pašalinę pertvaras. Grietinę išplakite ir pagardinkite druska. Į lėkštę dėkite silkę, apelsino gabalėlius, grietinę ir moliūgų košę. 

Per gražiausias metų šventes stalo neįsivaizduojame be gardžiausių ir gražiausiai atrodančių patiekalų. Kiekvienas galime pasigirti savo firminiu patiekalu ar desertu, kuriuo lepiname šeimą ar draugus, ir kurį gaminame išskirtinai tik švenčių proga. 

Naujienų portalas lrytas.lt kviečia dalyvauti receptų konkurse „Skanios šventės“ ir pasidalinti geriausiais savo šventinių patiekalų receptais, kurie papuoštų kiekvieno stalą. 

Gardžiausių, šventinių patiekalų receptų su nuotraukomis ir aprašymais laukiame adresu skonis@lrytas.lt iki gruodžio 17 d. 

Redakcijos atrinkti receptai bus publikuojami portale lrytas.lt ir specialiame Kalėdoms skirtame polapyje, o penkių daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukę receptų autoriai bus apdovanoti partnerio VIČI produktų rinkiniais Kūčių ir Kalėdų stalui. 

Laimėtojai bus skelbiami gruodžio 18 d. Visus konkurso „Skanios šventės“ receptus rasite čia. Tegul skanios Kalėdos prasideda su lrytas.lt! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.