Šį patiekalą paruošite itin greitai. Kol keps mėsa, pasigaminkite garnyro ir mėgaukitės.
Orkaitėje kepta kiaulienos išpjova su rūkyta šonine
3-4 porcijoms reikės:
- 480 g kiaulienos išpjovos;
- žiupsnelio šviežių rozmarinų lapelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės.
Kaip gaminti
Nuo kiaulienos išpjovos pašalinkite riebalus ir nupjaukite plėves.
Tuomet iš abiejų pusių apibarstykite smulkintais rozmarinų lapeliais, druska (tik nedaug) ir maltais juodaisiais pipirais.
Išpjovą apvyniokite rūkyta šonine.
Kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Išėmę iš orkaitės palikite pastovėti maždaug 5 min.
Pjaustykite ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Aš salotas ruošiau iš gabalėlio mėlynojo svogūno, baltojo ir raudojo kopūsto, morkos. Dėjau majonezo, Dižono garstyčių, žiupsnelį šviežių petražolių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Skanaus!