Pačios sultingiausios ir minkščiausios vištienos kulšelės

„Coq au vin“. Arba kaip pagaminti sultingiausias ir minkščiausias vištienos kulšeles.

„Coq au vin“, arba vištiena vyne.<br>„Food for your mood“ nuotr.
„Coq au vin“, arba vištiena vyne.<br>„Food for your mood“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“

Jan 10, 2021, 2:01 PM, atnaujinta Jan 10, 2021, 2:01 PM

Tai tikriausiai yra visų laikų mano mėgstamiausias vištienos receptas. Taip, jo gamyba užtrunka apie porą valandų (nors iš tikrųjų tikrasis gaminimo laikas apie 20 minučių, o visą kitą darbą atlieka orkaitė). Bet patikėkite manimi – verta.

O jei nepatingėsite, ir dar pasigaminsite kreminės bulvių košės, bus tiesiog tobula. Valgysit ir aikčiosit, kaip bus gerai. Net mano princas, kuris nėra didelis vištienos mėgėjas, valgo pasigardžiuodamas.

„Coq au vin“ arba vištiena vyne

Reikės:

  • 1 kg vištienos kulšelių;
  • 4-5 juostelių šoninės;
  • 3 morkų;
  • 5-6 pievagrybių;
  • 1 svogūno (arba poro);
  • 3-4 skiltelių česnako;
  • saujelės čiobrelių;
  • poros lauro lapų;
  • 250 ml vištienos sultinio;
  • 300 ml raudonojo sausojo vyno;
  • gabalėlio sviesto;
  • poros v. š. miltų;
  • druskos, pipirų (pagal skonį).

Kaip gaminti 

Vištienos sultinį sumaišome su vynu ir į šį marinatą merkiame vištienos kulšeles.

Supjaustome šoninę, morkas, pievagrybius bei svogūną (ar porą).

Puode apkepiname šoninę, kol gražiai apskrunda. Atidedame į šalį.

Iš marinato traukiame vištieną, ją popieriniais rankšluosčiais nusausiname. Marinatą pasiliekame.

Į tą patį puodą, kur kepė šoninė, dedame vištienos kulšeles, apkepiname iš visų pusių. Atidedame į šalį.

Mažame puode ištirpiname sviestą, beriame miltus, išmaišome.

Į puodą dedame morką bei porus (ar svogūnus), šiek tiek apkepiname. Toliau dedame česnaką bei pievagrybius, apkepiname. Pilame raudonojo vyno bei sultinio marinatą, leidžiame užvirti. Į puodą grąžiname šoninę, vištieną, pilame sviesto ir miltų mišinį, gerai išmaišome. Ant viršaus dedame lauro lapus, čiobrelį (ar raudonėlį), pagal skonį druskos bei pipirų.

Uždengiame dangčiu, šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių ir troškiname apie 1,5 val.

„Food for your mood“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.