Jums reikės:
- 2 patisonų
- 200 g vištienos vidinės filė
- 100 g basmati ryžių
- 1 nedidelės morkos
- 30 g šaldytų žirnelių
- 1 česnako skiltelės
- 1/4 a. š. kario miltelių
- 1/5 kubelio vištienos sultinio
- 100 ml 10 proc. riebumo grietinėlės (galima naudoti ir kokosų pieną)
- druskos pagal skonį
Gaminame!
Išvirkite ryžius, tik nepervirkite, tegul lieka šiek tiek traškūs, nes troškinant orkaitėje jie dar suminkštės.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus ir druska pabarstytus vištienos gabaliukus. Suberkite vištieną ant virtų ryžių ir apkepinkite supjaustytą morką, sutraiškykite česnako skiltelę. Sudėkite į dubenį su vištiena bei ryžiais. Užberkite šaldytus žirnelius ir viską išmaišykite.
Puodelyje sumaišykite grietinėlę, kario miltelius, žiupsnelį druskos. Į kitą puodelį įpilkite 20 ml karšto vandens ir ištirpinkite vištienos sultinį. Jį supilkite į grietinėlę. Viską švelniai išmaišykite.
Nupjaukite patisono viršų ir abi dalis išskobkite. Sudėkite paruoštą ryžių mišinį ir užpilkite prieskoniais pagardinta grietinėle. Užvoškite patisono viršūnėlę tarsi dangčiu ir kepkite iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 min.
Skanaus!