O gavosi labai puikiai ir skaniai. Rekomenduoju ir jums. Nustebinkite save ir kitus. Ne tik obuolių mėgėjus.
Nekeptas desertas „Obuolių Napoleonas“
Porcijos – 6, gamindami užtruksite apie 10 min., plius laikas, kol desertas stings.
Reikės:
- 6 – 7 obuolių;
- 2 pak. citrinų ar apelsinų skonio želės;
- 700 ml vandens.
Kaip gaminti
Obuolius nuplauname. Išpjauname sėklalizdžius specialiu įrankiu. Obuolius supjaustome plonais griežinėliais, maždaug 2 mm storio. Patogiausia tai daryti mandolinos tipo pjaustykle.
Želė užpilame karštu vandeniu ir gerai išmaišome, kad ištirptų. Šiek tiek pravėsiname.
Želė žiedą arba indą, kuriame gaminsime desertą, patepame šlakeliu aliejaus.
Sudedame obuolių griežinėlius. Užpilame žele ir paliekame stingti.