Kepsneliai yra labai minkšti, purūs, sultingi. Padažas nėra būtinas, bet su juo dar skaniau.
Vištieną reikia supjaustyti kuo smulkiau. Prieskonius galima naudoti ir kitokius ar naudoti vištienos prieskonių mišinį.
Į padažą dėjau veganiško majonezo. Galima jo išvis nenaudoti, o gaminti tik su graikišku jogurtu.
Patiekti su daržovėmis, ryžiais.
Vištienos kepsneliai su sūriu
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis – 20 kepsnelių
Reikės:
- 600 g vištienos krūtinėlės (naudojau 3 krūtinėles)
- 2 kiaušinių
- 2/3 st. tarkuoto sūrio
- 2 valg. š. miltų
- 2 valg. š. petražolių, susmulkintų
- 1/2 arbat. š. kario prieskonių
- 1/2 arbat. š. česnakų miltelių
- druskos, pipirų
- aliejaus kepimui
Padažui:
- 1/2 stiklinės graikiško jogurto
- 2 valg. š. majonezo (naudojau veganišką majonezą)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Vištieną supjaustyti kuo smulkiau. Inde sumaišyti visus ingredientus.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Masę kabinti šaukštu ir keptuvėje suformuoti nedidelį kepsnelį. Kepti iš abiejų pusių po 2-4 min.
Sumaišyti visus padažo ingredientus ir patiekti.