L. Čeprackas pasidalijo šeimos pamėgtu receptu: folijoje kepta lašiša su daržovėmis

Per karantiną užsidarius maitinimo įstaigoms žinomas šefas Liutauras Čeprackas dabar turi kaip niekada daug laisvo laiko. Restoranų „Gastronomika“, „Meat“, „Ramenas ir pagaliukai“ savininkas nepritrūksta įkvėpimo kasdien gaminti šeimai. 

L.Čeprackas tikisi, kad ateis laikas, ir restoranai atvers duris lankytojams, o virtuvėje dirbančios komandos grį<br>R.Šeškaičio ir 123rf nuotr.
L.Čeprackas tikisi, kad ateis laikas, ir restoranai atvers duris lankytojams, o virtuvėje dirbančios komandos grį<br>R.Šeškaičio ir 123rf nuotr.
L.Čeprackas tikisi, kad ateis laikas, ir restoranai atvers duris lankytojams, o virtuvėje dirbančios komandos grį<br>R.Šeškaičio nuotr.
L.Čeprackas tikisi, kad ateis laikas, ir restoranai atvers duris lankytojams, o virtuvėje dirbančios komandos grį<br>R.Šeškaičio nuotr.
Lašiša folijoje.<br>123rf nuotr.
Lašiša folijoje.<br>123rf nuotr.

Lrytas.lt

Feb 20, 2021, 7:47 PM, atnaujinta Feb 20, 2021, 7:45 PM

Dvi dukreles ir žmoną Laurą jis lepina sudėtingesniais, netradiciniais, daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. 

Tačiau su didžiausia nostalgija prisimena laiką, kai visi kartu galėjo nueiti į restoraną ir pasimėgauti maistu, kurio nereikia gaminti pačiam. 

L.Čeprackas dalijasi šeimos per karantiną pamėgtu receptu. 

Folijoje kepta lašiša su daržovėmis 

Reikės: 

  • 500 g lašišos, geriau, kad būtų storesnis gabalas
  • 1 mažųjų smidrų pakelio 
  • 1 citrinos 
  • 50 g sviesto 
  • 30 g medaus 
  • rozmarino šakelės 
  • 10 g susmulkintų česnakų 
  • druskos 

Kaip gaminti

Prikaistuvyje Liutauras ištirpina sviestą su medumi, tada suberia smulkintus česnakus, pabarsto druskos. 

Į folijos lakštą deda smidrus, ant viršaus – lašišą. Ant jos užpila padažą, uždeda rozmarino šakelę, pašlaksto citrinos sultimis. 

Foliją užlanksto ir deda į orkaitę. Kepa iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių. 

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.