Silkė su pupelėmis ir grybais: paprasta, sotu ir gardu

Silkė vėl užvaldo mano virtuvę. Gavėnios penktadienį tradiciškai pietums – silkė. Šį kartą su pupelėmis ir džiovintais baravykais. 

 Silkė su pupelėmis ir grybais.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Silkė su pupelėmis ir grybais.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Feb 23, 2021, 4:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 12:48 PM

Porcijos – 4. Užtruksite apie 20 min.

Silkė su pupelėmis ir grybais

Reikės: 

  • 2 silkės filė;
  • 1 skardinės konservuotų pupelių (galima naudoti ir virtas);
  • 1 saujos džiovintų baravykų;
  • 1 svogūno;
  • žiupsnio pipirų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių.

Kaip gaminti

Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Svogūną supjaustome pusžiedžiais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės. 

Grybus šiek tiek pasmulkiname ir sudedame į keptuvę. Pakaitiname keletą minučių.

Svogūnus ir grybus sumaišome su virtomis  ar konservuotomis pupelėmis. 

Į lėkštę dedame silkę, pagardą. Pabarstome pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. 

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.