Pasakiškai skani lašiša su saulėje džiovintais pomidorais

Šis patiekalas kitaip dar vadinamas toskanietiška lašiša. Jis tikrai paprastai pagaminamas, o skonis – tikra pasaka. 

Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Skanauk su Aušra“

Feb 27, 2021, 6:28 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:37 AM

Padažui pagaminti naudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus.

Kepimui reikia didelės keptuvės. Kitu atveju lašišos gabaliukus galima kepti per du kartus.

Kažkada buvau įkėlusi panašų receptą, kurio padaže naudojau vyšninius pomidorus. Jis sulaukė daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Tad tikiuosi, kad šis irgi patiks!

Man skaniausia patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis ar makaronais.

Lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais

Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 4 porcijos

Reikalingi produktai: 

  • 600-800 lašišos filė, supjaustytos į 4-6 gabaliukus
  • 70 g mažų špinatų
  • 1/2 st. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, smulkiai supjaustytų
  • 250 ml neriebios grietinėlės
  • 1/2 st. smulkiai tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio)
  • 3 česnakų skiltelių, susmulkintų
  • 2 valg. š. šviežių krapų (arba 1 arbat. š. džiovintų krapų)
  • 1/3 arbat. š. paprikos miltelių
  • citrinos sulčių
  • aliejaus ir sviesto kepimui
  • druskos, pipirų

Kaip gaminti 

Lašišą nusausinti, apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais. Palikti pastovėti kambario temp. 20 min.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Sudėti lašišos filė oda į apačią. Kepti apie 4-6 min. nelygu dydis. Apversti ir apkepti viršų apie 1-2 min.

Lašišą išimti iš keptuvės. Išvalyti keptuvę. Ant vidutinės temperatūros įkaitinti gabaliuką sviesto. Suberti ir apkepti česnakus apie 30 s.

Supilti grietinėlę, sūrį, pomidorus, špinatus, įlašinti citrinos sulčių, įberti paprikos miltelių, druskos, pipirų, krapų. Uždengti keptuvę ir kaitinti, kol špinatai sukris (apie 1-2 min.)

Sudėti lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos temperatūros patroškinti keletą minučių.

„Skanauk su Aušra“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.