Sūris išties gaunasi gardus, o jei kas vis dar netiki, rekomenduoju pasigaminti.
Šįsyk užsimaniau varškės sūrio su razinomis. Truputį persistengiau ir razinų pridėjau daugokai, tai pjaustant kiek trupėjo, bet skonis nuo to nenukentėjo.
O jei nemėgstate razinų, galite jų nedėti.
Reikės:
- 2 l pieno (3.2 proc.),
- 0.5 l natūralaus jogurto,
- razinų,
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Pieną užviriau ir sudėjau jogurtą.
Vis pamaišant matosi, kad piene po truputį susidaro varškės kruopelytės.
Pagardinau žiupsneliu druskos ir paviriau 2–3 min.
Visą turinį supyliau į sietelį – jame liko tik susidariusi varškės masė. Sudėjau verdančiu vandeniu nuplikytas razinas. Išmaišiau.
Varškės masę sudėjau į sūrmaišį (aš jį pati pasisiuvau iš kelių sluoksnių marlės) ir pakabinusi palikau nuvarvėti skysčiui. Nuvarvėjus skysčiui, paslėgiau ir laikiau šaldytuve pernakt.