Salotoms reikia:
- saujelės žalumynų (naudoju žalumynų mišinį, kuriame gausu įvairių skonių)
- 5–6 vyšninių pomidorų
- 1 nedidelio agurko
- šilauogių
- 150 g varškės (9 proc. riebumo)
- druskos, pipirų, džiovintų laiškinių česnakų
- 3 a. š. majonezo
- 1 a. š. žaliosios citrinos sulčių
Gaminimas
Pirmiausia ruošiame varškės rutuliukus. Varškę pertriname per sietelį, beriame druskos, pipirų, džiovintų laiškinių česnakų. Išmaišome ir formuojame rutuliukus. Jeigu mėgstate aštresnį skonį, galima įdėti smulkiai supjaustytą česnako skiltelę.
Paruošiame padažą. Į dubenį dedame majonezo ir pilame žaliosios citrinos sulčių. Gerai išmaišome. Vietoj majonezo galima naudoti pesto padažą ar avokadų kremą (puselę sunokusio avokado šakute gerai sutriname, beriame druskos, pipirų, pilame citrinos sulčių ir išmaišome).
Į lėkštę dedame saujelę žalumynų, per pusę supjaustytų vyšninių pomidorų, susuktų agurko juostelių, beriame šilauogių, dedame varškės rutuliukus ir pagardiname majoneziniu padažu.