Visai šeimai tai buvo atradimas ir tikrai dabar gaminsiu kur kas dažniau.
Bulvių kroketai
Porcijos 4. Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 800 g virtų bulvių;
- 2 v. š. tarkuoto kietojo sūrio;
- 1 kiaušinio;
- 2 v. š. krakmolo;
- žiupsnio druskos;
- 3–4 v. š. džiūvėsėlių kroketams apvolioti
- aliejaus kepti pagal poreikį.
Kaip gaminti
Bulves išverdame su lupena. Atvėsiname. Sumalame. Į dubenį su bulvėmis dedame tarkuotą sūrį, įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, pagardiname druska. Viską gerai sumaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame kamuoliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.