Graikiškas rikotos pyragas su medumi – lengvai pagaminamas ir skaniai suvalgomas

Graikija laikoma Europos kultūros lopšiu, todėl visai nėra keista, kad pirmoji kulinarinė knyga atsirado būtent Graikijoje. Graikai – vaišingi žmonės, tad jie moka ir vaišinti ir vaišintis. 

 Graikiškas pyragas „Melopita“.<br> „Samčio užrašai“ nuotr.
 Graikiškas pyragas „Melopita“.<br> „Samčio užrašai“ nuotr.
 Graikiškas pyragas „Melopita“.<br> „Samčio užrašai“ nuotr.
 Graikiškas pyragas „Melopita“.<br> „Samčio užrašai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Apr 1, 2021, 3:49 PM, atnaujinta Apr 3, 2023, 9:12 AM

Graikai mėgsta įvairų maistą, jų virtuvėje – įvairus patiekalų pasirinkimas. Mėsos valgiai pas juos paprastai gaminami iš avienos, kiauliena – rečiau. Mėsa ruošiama dažniausiai ant atviros liepsnos, kaip pas mus šašlykai. Taip pat populiaru kepti maltos mėsos iešmelius.

Valgoma daug daržovių, žuvies. Mėgstami įvairūs daržovių apkepai, juk visi puikiai žinome tradicinį graikų patiekalą musaką. 

Ko gero, nė vienas patiekalas neįsivaizduojamas be fetos. Aš irgi ją dievinu, tad mano namuose dažniausiai graikiški patiekalai būna būtent su šiuo sūriu.

Desertai, bent jau man, pasirodė labai saldūs. Jie į kepinius deda cukraus, medaus ir ant viršaus užpila medaus ar kokio kito sirupo.

Jei kada lankysitės Graikijoje, būtinai paragaukite jų tradicinių patiekalų, išgerkite šaltos kavos frapės.

O aš šį kartą dalinuosi deserto receptu. Tai saldus, skanus ir toks graikiškas pyragas. Lengvai pagaminamas ir dar taip skaniai suvalgomas.

Graikiškas desertas „Melopita“

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 asmenims, užtruksite apie 60 min.

Reikės:

  • 600 g rikotos 
  • 150 g medaus
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Patiekiant reikės medaus ir cinamono.

Kaip gaminti 

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Visus ingredientus sumaišome dubenyje iki vientisos masės.

Kepimo indą (20 cm skersmens) ištepame sviestu ir supilame masę. Išlyginame paviršių.

Dedame į orkaitę ir kepame 40 min.

Tiekiame šį pyragą karštą, ant viršaus pašlakstome medaus ir užberiame cinamono.

Skanaus. 

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.