N. Zeleniūtė pasidalijo lengvo skonio kepenėlių pašteto receptu – išbandykite ir jūs

Šis kepenėlių paštetas puikiai tiks ir pusryčiams, ir užkandžiui.

Nuotrauka – Rūta Matilionytė. Makiažas – Rūta Grigonė („Make My Day“). Kostiumas – „Max & Co“.
Nuotrauka – Rūta Matilionytė. Makiažas – Rūta Grigonė („Make My Day“). Kostiumas – „Max & Co“.
Nuotrauka – Rūta Matilionytė. Makiažas – Rūta Grigonė („Make My Day“). Kostiumas – „Max & Co“.
Nuotrauka – Rūta Matilionytė. Makiažas – Rūta Grigonė („Make My Day“). Kostiumas – „Max & Co“.
Paštetas.<br> N.Zeleniūtės nuotr.
Paštetas.<br> N.Zeleniūtės nuotr.
Paštetas.<br> N.Zeleniūtės nuotr.
Paštetas.<br> N.Zeleniūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Neringa Zeleniūtė, muzikos prodiuserė

Apr 8, 2021, 11:53 AM, atnaujinta Apr 3, 2023, 9:07 AM

Lengvo skonio kepenėlių paštetas

Reikės:

  • 800 g vištų kepenėlių
  • 0,5 litro pieno
  • 2 svogūnų
  • 5 skiltelių česnako
  • 4 šaukštų lydyto („ghee“) sviesto
  • 5 žirnelių pipirų
  • laurų lapo
  • rozmarinų šakelės
  • 2 obuolių
  • 50 ml burbono
  • stiklinės vandens
  • 50 ml riebios grietinėlės
  • mažiau nei pusės citrinos sulčių
  • 250 g sviesto
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip gaminti

Vištų kepenėles užpilame pienu, kad apsemtų, ir paliekame valandai. Svogūnus sukapojame ir kartu su česnakais kepiname su lydytu sviestu, kol tampa minkšti, bet ne apskrudę.

Į keptuvę įmetame pipirų žirnelius, laurų lapą, šakelę rozmarinų, du nuluptus smulkintus obuolius. Supilame burboną ir stiklinę vandens.

Paliekame troškinti, kol nugaruos alkoholis ir obuoliai taps minkšti. Išimame laurų lapą ir pipirus, masę supilame į smulkintuvą.

Piene išmirkytas kepenėles nukošiame ir sudedame į keptuvę su pora šaukštų lydyto sviesto. Apkepiname, kepenėlių vidus turi likti lengvai rausvas, neperkepęs.

Pakepintas kepenėles su visu skysčiu pilame į smulkintuvą (kur jau yra svogūnai).

Supilame grietinėlę, mažiau nei pusės citrinos sultis ir smulkiname, kol masė šilta.

Į gautą masę dedame druskos ir pipirų, įmaišome gabaliukais pjaustytą kambario temperatūros sviestą (apie 100 g).

Masę sudedame į indus ir užpilame tirpintu sviestu (apie 150 g).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.