Dalijamės jos receptu.
Desertiniai vazonėliai
Reikės:
- 6 popierinių stiklinaičių 200 ml talpos,
- 300 g juodojo šokolado,
- 400 g desertinės varškės,
- 4 × 180 g varškės (9 proc.),
- 6 vnt. sausainių „Oreo“,
- 3 v. š. grietinės,
- miltelinio cukraus pagal skonį,
- braškių,
- mėtų lapelių (papuošti).
Kaip gaminti
Garų vonelėje ištirpinau šokoladą.
Popierinių stiklinaičių kraštelius keliose vietose įkirpau, kad būtų lengviau išimti sustingusį šokoladą iš stiklinaičių.
Šokolado mase padengiau stiklinaičių dugną, kraštus ir pastačiau stingti į šaldytuvą (aš šokoladu stiklinaites dengiau du kartus, todėl šokoladinės stiklinaitės gavosi tvirtos).
Braškes supjausčiau mažais gabaliukais, dar braškių palikau ir papuošimui.
Sausainius atskyriau nuo kremo (jį dėjau į varškės kremą), o sausainius smulkiai sutrupinau.
Desertinę varškę sumaišiau su varške, įdėjau sausainių įdaro, grietinės, pagardinau milteliniu cukrum ir trintuvu sutryniau iki vientisos masės.
Į varškės masę sudėjau smulkiai pjaustytas braškes ir išmaišiau.
Įdarą galite gaminti pagal savo skonį, su plakta grietinėle, maskarpone. Aš rinkausi mažiau riebų kremo įdarą.
Popierines stiklinaites atsargiai nulupau ir išsiėmiau šokoladinės stiklinaitės.
Į šokoladines stiklinaites sudėjau įdarą.
Ant vazonėlių užbėriau „Oreo“ sausainių trupinių, „pasodinau“ mėtų, braškių.
Į šokoladinius vazonėlius galite įdėti ir sausainių trupinių ar biskvito, tada reikės mažiau kreminio varškės įdaro. Čia jau kiekvienam pagal skonį ir fantaziją.