V. Samavičius pasidalijo ypatingu receptu: aštuonkojis su bulvėmis ir sojų pupelėmis

Reikės (3–4 asmenims):

 V.Samavičius siūlo išbandyti aštuonkojį pagal savo receptą.<br>Jevgenija Žukova-Černova
 V.Samavičius siūlo išbandyti aštuonkojį pagal savo receptą.<br>Jevgenija Žukova-Černova
Jevgenija Žukova-Černova
Jevgenija Žukova-Černova
Daugiau nuotraukų (3)

Vytautas Samavičius, virtuvės šefas

Apr 22, 2021, 11:06 AM, atnaujinta Apr 19, 2022, 9:54 AM
  • apie 2 kg aštuonkojo
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • 5 laurų lapelių
  • 10 kvapiųjų pipirų

Aštuonkojį nuvalyti, dėti į verdantį vandenį su visais ingredientais, užvirus sumažinti ugnį ir virti 60–80 min., kol suminkštės. Druskos nereikia berti.

Išvirus aštuonkojį svarbu įdėti į šaltą vandenį. Jam atvėsus nupjauti kojas ir nuvalyti odą, bet palikti čiuptuvus.

Taip pat reikės:

  • 3 didesnių bulvių
  • 200 g čioriso dešros
  • 100 g sojų pupelių
  • 60 g aliejaus
  • 5 g petražolių
  • 60 g sviesto

Bulves nuvalyti ir supjaustyti kubeliais, čioriso dešrą – taip pat kubeliais. Puode užvirti vandenį, pasūdyti ir sudėjus bulves virti 4–5 min. – išvirusios jos turi būti traškios. Nupylus vandenį nuplauti šaltu vandeniu.

Įkaitinti didelę keptuvę, įpilti aliejaus ir skrudinti bulves iki aukso spalvos, suberti dešrą ir kepti apie 1 min., sudėti sojų pupeles. Pamaišyti ir užberti kapotų petražolių.

Į įkaitintą keptuvę dėti sviestą ir skrudinti aštuonkojį.

Į lėkštę dėti garnyrą, ant viršaus – aštuonkojį, apšlakstyti sviestu iš keptuvės, kurioje kepė aštuonkojis. Puošti žolelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.