Citrininis angliškas pyragas
Porcijos – 6, užtruksite apie 1 val.
Reikės:
- 100 g kambario temperatūros sviesto;
- 200 g cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 120 g grietinės;
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės;
- 200 g miltų;
- žiupsnio druskos;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1–2 v. š. aguonų.
Glaistui:
- 1 citrinos sultys;
- 4–5 v. š. miltelinio cukraus.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išplakant.
Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Įtarkuojame citrinos žievelę, įberiame druskos. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome.
Pilame į sviestu pateptą kekso formą ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 35 min.
Dar šiltą, tik išimtą iš kepimo formos keksą sulaistome citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi.