Pačią skaniausią dilgėlienę, dar kitaip vadinamą lapiene, virdavo mano močiutė. Su didele nostalgija pamenu jos skonį. Na o šiandien – mano interptecija dilgėlių sriubos tema.
Dilgėlių sriuba su kiaušiniu
Porcijos 5. Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
- 2 gerų saujų dilgėlių lapų;
- 2 kiaušinių virtų;
- 3 bulvių;
- 2 morkų;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 30 g sviesto;
- šlakelio aliejaus;
- 2 l vandens;
- 2 lauro lapų;
- žiupsnio pipirų;
- druskos pagal skonį;
- 2 v. š. miežinių kruopų.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame. Morką sutarkuojame, svogūną ir česnaką supjaustome smulkiai. Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų. Sudedame ir pakepiname daržoves.
Suberiame kubeliais pjaustytas bulves, perlines kruopas. Pagardiname lauro lapais, pipirais ir druska. Užpilame vandeniu ir užkaičiame sriubą virti.
Dilgėlių lapelius nuplikome verdančiu vandeniu, kad „nesikandžiotų“, pasmulkiname. Suberiame į sriubą.
Ten pat sudedame pjaustytus virtus kiaušinius. Sriubą dar kartą užverdame.
Pilstome į dubenėlius ir ragaujame.