Garsūs vyrai paruošė patiekalų, kurie tikrai įtiks visų skoniams.
Žinomas grilio ekspertas, virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius nudžiugino mėsos gerbėjus ir paruošė itin greitą, tačiau seiles rinktis priversiantį mėsos asorti su pelėsiniu bei barbekiu padažais. Visa tai puikiai tiks degustaciniam vakarui.
Tiems, kurie grilio sezoną atidarys kartu su Vyliumi, jis turi vertingą patarimą. Pirmiausia dar prieš kepant reikėtų „dezinfekuoti“ grilį – didžiule kaitra išdeginti užsilikusį žiemos kvapą. Na, o tada jau ruošti gardžius patiekalus.
Nustebsite sužinoję, kaip greit paruošite šį mėsos asorti.
Reikės:
- 500 g kiaulienos šoninės (4 gabalėlių)
- 300 g jautienos nugarinės (sausai brandintos)
- 4 vnt. vištienos kulšelių
- 2 vnt. čiorizo dešrelių
- pagal skonį – prieskonių mišinio
Patiekti reikės:
- 200 ml riebios grietinėlės
- 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- 100 g morkų (mažų)
- 3 vnt. pomidorų
- pagal skonį barbekiu padažo
- pagal skonį druskos
- pagal skonį pipirų
Kaip gaminti
Pirmiausia šoninę įtrinkite pamėgtų prieskonių mišiniu ir palikite valandai pasimarinuoti. Tuomet paruoškite grilį – įkaitinkite jį iki 170 laipsnių temperatūros, o per tą laiką paruoškite ir vištieną. Nupjaukite vištos kulšelių galiukus ir nustumkite mėsą nuo sąnario.
Grilyje galite pradėti kepti ir kulšeles, ir šoninę – tai užtruks apie 10 minučių. Po to galite dėti ir mėsą, kuri iškeps kur kas greičiau – pirmiausia dešreles, viską pakepkite 10 minučių, o galiausiai dėkite ir nugarinę. Viską kepkite dar 10 minučių.
Iškepus kulšelėms, aptepkite jas barbekiu padažu ir dar kartą sudėkite kepti.
Tuo metu galite pradėti ruošti gurmanišką padažą. Į keptuvę sudėkite pelėsinį sūrį, pilkite grietinėlę. Viską kaitinkite nuolat maišydami, kol sūris ištirps ir masė taps vientisa.
Galiausiai liks paruošti tik daržoves. O kaip tai padaryti originaliai, V.Blauzdavičius atskleidė laidoje.
Tiems, kurie nevalgo mėsos, T.Rimydis paruošė rūkytą skumbrę su riešutais ir rūkytomis daržovėmis.