Galetė su sojų varškės įdaru ir smidrais

Tešlai reikės:

 Galetė su sojų varškės įdaru ir smidrais.<br>„Tapk auGalingas“ nuotr.
 Galetė su sojų varškės įdaru ir smidrais.<br>„Tapk auGalingas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Tapk auGalingas“

May 10, 2021, 9:26 AM
  • 1 puodelio visagrūdžių speltų miltų
  • 1/2 puodelio šviesių speltų miltų
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 80 g veganiško sviesto arba 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1/4 puodelio šalto vandens

Įdarui:

  • 200 g minkštos sojų varškės (silken tofu)
  • 70 g kietos sojų varškės (firm tofu)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto maistinių mielių dribsnių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1/2 šaukštelio česnako miltelių
  • 1/2 šaukštelio žolelių prieskonių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • žiupsnio pipirų
  • 8-10 smidrų

Kaip gaminti

Pirmiausia miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome kartu.

Jei gaminsite su sviestu, reikės virtuvinio kombaino. Miltus sudedame į jį, taip pat sudedame sviestą, supjaustytą kubeliais, ir viską sumalame, kol miltai primena šlapius trupinius.

Tada pilame šaltą vandenį, viską keliolika sekundžių pamalame, kol susiformuoja tešla.

Ją perkeliame į dubenį ir dar kelias minutes paminkome. Tešla turi būti elastinga, šiek tiek lipni, bet prie rankų nelipti.

Dedame ją į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.

Gaminant su aliejumi visus ingredientus sumaišome dubenyje ir išminkome tešlą.

Visus įdaro produktus (išskyrus smidrus) sutriname rankiniu maisto smulkintuvu.

Tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus į pakankamai ploną, nedidelį stačiakampį.

Per vidurį dedame įdarą ir tolygiai paskirstome, nuo kraštų palikdami apie 2 cm.

Išdėliojame smidrus ir užlankstome tešlos kraštus. Papildomai viršų apšlakstome aliejumi, pabarstome druska, žolelėmis, riešutais ar sėklomis.

Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepus prieš pjaustant paliekame pravėsti.

Skanaus!

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.