Pas mus šiandien patiekalas, paruoštas viename puode – perlinių kruopų troškinys su kiaulienos šonine.
Orkaitėje paruoštas perlinių kruopų troškinys su kiauliena
Reikės:
- apie 0,7 kg kiaulienos šoninės,
- apie 0,5 kg perlinių kruopų,
- 2-3 morkų,
- 2-3 bulvių,
- 2 svogūnų,
- česnako,
- mėsos prieskonių,
- maltos paprikos prieskonių,
- pipirų ir druskos,
- lauro lapelių,
- rozmarinų,
- prieskoninių žolelių,
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Perlines kruopas perploviau ir užstačiau virti (galite jas iš anksto išmirkyti). Perlinės kruopos verda ilgai, tad aš jas apviriau apie 20-30 min.
Kiaulienos šoninę supjausčiau nemažais gabaliukais, pagardinau prieskoniais.
Morkas supjausčiau griežinėliais, bulves mažesniais gabaliukais.
Keptuvėje aliejuje apkepiau svogūnus, mėsą.
Troškinį gaminau ketaus puode. Į jį sudėjau perlines kruopas, keptuvės turinį, bulves, morkas, česnako skilteles, rozmarino šakeles ir supyliau sultinį (naudojau daržovių sultinio kubelius).
Troškinį gaminau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kiek daugiau kaip valandą – patariu stebėti, kada kruopos suminkštės.
Skanaus!