Tortilijų ir vištienos užkandis liks gardus net ir atvėsęs

Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Taip pat jas labai patogu pasiimti keliaujant į gamtą, nes kesadilija skani tiek šalta, tiek karšta. 

Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu.<br> „Lithuanian in the USA“ nuotr.
Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu.<br> „Lithuanian in the USA“ nuotr.
Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu.<br> „Lithuanian in the USA“ nuotr.
Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu.<br> „Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

2021-05-29 13:59, atnaujinta 2023-05-30 08:46

Žinoma, iškylaujant gamtoje kesadiliją galima labai trumpai pašildyti ant grotelių, kad ji vėl taptų traški. 

Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, dėl to jas ypač mėgstu. Tradicinė kesadilija dažniausiai ruošiama su vištiena, paprikomis ir svogūnu, bet fantazijai ribų nėra. Sūrį taip pat rinkitės pagal tai, kokį labiausiai mėgstate. Man asmeniškai skaniausia su „Gouda“ tipo sūrio ir čederio sūrio mišiniu. 

Beje, kesadilijos dar skanesnės patiektos su gvakamolės ir meksikietišku pomidorų padažais. 

Kesadilijos su vištiena, paprika ir svogūnu

6 porcijoms reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 150 g fermentinio sūrio (pvz.: „Gouda“, „Ementalio“)
  • 150 g čederio sūrio
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 10-12 nedidelių tortilijų (skirtų takams)
  • 2 valg. š. sviesto

Vištienos marinatui reikės:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 arb. š. česnako miltelių
  • 1 arb. š. saldžiųjų paprikų miltelių
  • 2/3 arb. š. džiovintų raudonėlių
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. aitriųjų paprikų miltelių

Kaip gaminti

Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, sumaišome su aliejumi.

Prieskonius marinatui sumaišome viename indelyje, tada sumaišome su vištiena. Atidedame į šalį.

Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis. Išimame paprikos sėklytes, supjaustome juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus.

Į keptuvę sudedame daržoves, sviestą ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Po to atidedame į šalį.

Sūrius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome viename indelyje.

Įkaitiname didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepiname 5 minutes nemaišydami. Tada gabalėlius apverčiame ir kepiname kitą pusę 5 minutes nemaišant. Taip kepant vištiena išliks sultinga.

Kesadilijos paruošimas: į sausą keptuvę dedame 1 tortiliją, ant jos tolygiai užberiame sūrio, išdėliojame vištienos gabalėlius, papriką, svogūną, vėl užberiame sūrio ir uždedame kitą tortiliją ant viršaus. Kaitiname keptuvę ant silpnos ugnies ir po 1-2 minučių uždedame lėkštę ant kesadilijos, apverčiame keptuvę ir dedame kepti kitą kesadilijos pusę. 

Iškepusią kesadiliją dedame į lėkštę, supjaustome į 4 dalis ir patiekiame su mėgstamais padažais. Taip iškepame visas kesadilijas.

Pastaba: galite naudoti ir didesnes tortilijas, tada atitinkamai paskirstykite paruoštus ingredientus.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu