Lengvas ir vasariškas varškės pyragas su šilauogėmis

Pyragas kvepiantis vasara, skanus. Tiesa geriau pjaustysis ir ne taip trupės jau atvėsęs. Bet mes kantrybės šį rytą neturėjome, tad raikėme dar šiltą. 

 Varškės pyragas su šilauogėmis.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Varškės pyragas su šilauogėmis.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2021-06-09 16:54, atnaujinta 2023-06-04 17:45

Kepimo forma – 24 cm skersmens. Porcijos – 6. Užtruksite 45 min.

Varškės pyragas su šilauogėmis

Reikės:

  • 300 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 160 g sviesto;
  • 400 g varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g šilauogių;
  • 250 g saldaus sutirštinto pieno.

Kaip gaminti 

Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi ir tirpintu sviestu.

Tešlą dedame į kepimo formą. Rankomis suformuojame lygų pagrindą ir kraštelius. 

Varškę išsukame su kiaušiniais ir kondensuotu pienu.

Šilauoges įmaišome į tešlą. Supilame ją ant tešlos sluoksnio.

Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 35 min.

Skanaujame.

„Kviečiu į virtuvę“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.