Šaltai rūkyta šoninė: kartą pabandę nenorėsite sustot

Jei lyginti mėsą, išrūkytą namie, su pirkta parduotuvėje, tai lyg lyginti du bučinius su ta pačia moterimi, tik vienas būtų per stiklą... Kartą pabandę išsirūkyti patys, nenorėsite sustot.

 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
 Šaltai rūkyta šoninė.<br> „Riebus katinas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Riebus katinas

Jun 10, 2021, 4:43 PM, atnaujinta Jun 14, 2021, 10:26 AM

Tad jeigu sudominau – rūkytos šoninės receptukas.

Reikės:

  • 1 kg kiaulienos šoninės; 
  • 30 g (arba 1 v. š. su kaupu) druskos; 
  • 0,5 a. š. maltų lauro lapų;
  • 0,5 a. š. cukraus;
  • juodųjų pipirų (pagal skonį);
  • kvapiųjų pipirų (pagal skonį);
  • 3-4 česnako skiltelių.

Aš šį kartą rūkiau 6 kg. Tad nurodytą prieskonių kiekį dauginau iš šešių. Visus prieskonius sumaišome, ir jais įtriname mėsą. Česnakų nenaudojame, jų reiks vėliau.

Tada mėsą sudedame į indą ir dedame savaitei į šaldytuvą. Susidariusį skystį aš kasdien nupildavau.

Taip mėsą šaldytuve laikome 6 dienas. Atėjus šeštai dienai mėsą įtriname česnakais ir paliekame dar parai pastovėti šaldytuve.

Kitą dieną mėsą gerai nuplauname. Nebijokite – prieskoniai jau įsigėrę į mėsą, ir nuplovus jų dėti nebereikia. 

Kitas etapas – mėsos sausinimas. Šiaip rekomenduojama nuplautą mėsą palikti ant grotelių parai, kad ji išsausėtų. Aš šį kartą sausai laikiau 5 val., kas valandą mėsą vis nusausindavau popieriniais rankšluosčiais.

Rūkiau 7 val. 40-42 C temperatūroje. Tada palikau mėsą pailsėti rūkykloje per naktį ir kitą dieną rūkiau dar 3 val. 50 C temperatūroje. Šonkauliams antrą dieną užteko ir valandos.

Tada vėsioje namo vietoje leidau mėsai pailsėti porą dienų ir taip įsigerti dūmo skoniui. Tas laukimas sunkiausias, nes rūkytos mėsos kvapas toks gaivus ir kviečiantis paskanauti, kad sunku susilaikyti neatsipjovus riekelės.

Didžiausios rekomendacijos „Abas“ rūkyklai. Abejonės, kurių turėjau pernai įsigydamas šį aparatą, išgaruoja su kiekvienu nauju rūkymu. Jei lyginti mėsą, išrūkytą namie, su pirkta parduotuvėje, tai lyg lyginti du bučinius su ta pačia moterimi, tik vienas būtų per stiklą...

„Riebus katinas“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.