Neįprasto ir dar neragauto skonio „Medutis“: išbandykite ir jūs

Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto šventę jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas.

Neįprasto ir dar neragauto skonio šokoladinis „Medutis“.<br>lrytas.lt montažas.
Neįprasto ir dar neragauto skonio šokoladinis „Medutis“.<br>lrytas.lt montažas.
Neįprasto ir dar neragauto skonio šokoladinis „Medutis“.
Neįprasto ir dar neragauto skonio šokoladinis „Medutis“.
Neįprasto ir dar neragauto skonio šokoladinis „Medutis“.
Neįprasto ir dar neragauto skonio šokoladinis „Medutis“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 9:52 AM, atnaujinta Jun 19, 2023, 11:52 AM

227-ajam miesto gimtadieniui šį savaitgalį tortus keps kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės, restoranai.

Tai jau padarė tortų entuziastai iš visos Lietuvos, kuriuos subūrė prieš du metus kurorte startavęs Tortų turnyras.

Viena jų – „Facebook“ paskyros „Saldus stalas“ puoselėtoja Arianda Krasnopiorova, kuri turnyro konkurse pristato neįprasto ir dar neragauto skonio šokoladinį „Medutį“.

Firminis šokoladinis medutis

2 kg tortui reikės:

Tešlai:

  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 2 š. medaus
  • 100 g sviesto
  • 2 a. š. sodos
  • 2 š. kakavos miltelių
  • 3 stiklinių miltų

Kremui reikės:

  • 500 g grietinės
  • 250 g maskarponės
  • 250 g grietinėlės

Kaip gaminti

Ingredientus tešlai (išskyrus miltus, kakavą ir sodą) sumaišome puode. Puodą kaitiname ant viryklės. Kada sviestas visas ištirpsta, dedame sodą. Masė padvigubėja. Vėliau dedame kakavos miltelius ir miltus. Kočiojame paruoštą tešlą į vienodus papločius.

Kepame orkaitėje. Iškeptus papločius pertepame kremu, kuriam grietinėlę suplakame kartu su grietine ir maskarponės sūriu, pagal skonį į kremą dedame cukraus pudrą.

Tortų turnyro nugalėtoją šiais metais rinks soc. tinklo „Facebook“ dalyviai – jie savo balsą už labiausiai patikusį tortą ir jo autorių gali atiduoti iki šio savaitgalio „Tortų turnyro“ paskyroje.

Dalyvius taip pat vertins profesionali komisija, kurio nariais sutiko tapti pirmojo Tortų turnyro nugalėtojas Andrius Zubernis, nuostabius desertus kurianti verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja, tinklaraštininkė Liucina Rimgailė, maisto tinklaraštininkė, kulinarijos knygų ir publikacijų autorė, konditerinės studijos „Baker street“ Vilniuje šeimininkė Elżbieta Monkiewicz, desertų studijos „Baker street“ įkūrėja Klaipėdoje ir Vilniuje, 2016 m. kulinarinės olimpiados „IKA/Culinary Olympics“ komandos-nugalėtojos narė Valerija Livanova bei šventės „100 tortų Lietuvai“ ir Tortų turnyro iniciatorė, kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.

Pirmos vietos laimėtojui atiteks galingas, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę, trintuvas „Bosch VitaBoost“.

Prizas laukia ir vieno iš šį savaitgalį tortus Druskininkuose ragausiančių miesto gyventojų ar svečių.

Specialiai gimtadieniui tortus keps prancūziška kepyklėlė „Boulangerie“, kavinė „Laurea“, į geriausių ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje restoranų sąrašus ne kartą įtraukti „Velvetti“ ir „Toli toli“, vos prieš mėnesį duris atvėręs restoranas „Tomoko“, pirmasis naminius mėsainius Druskininkuose pasiūlęs restoranas „The House“, midijomis garsėjanti kavinė-restoranas „Bagira“, viešbučio „De Lita“ ir sanatorijos „Upa“ restoranai, „Eglės sanatorijoje“ veikiantis „Žalias sodas“ bei „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ restoranas.

Visos šio vietos sužymėtos ir lengvai randamos, vadovaujantis virtualiu gimtadienio žemėlapiu https://druskininkai.lt/tortu-turnyras-2021/.

Šiose vietose šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus. Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime.

Įkėlę torto nuotrauką į soc. tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.