Prisipažinsiu, kad pirmą kartą nusivyliau jo skoniu. Gaminau pagal internete rastus receptus. Tortas buvo labai riebus, saldus. Aš dar ir trupinius per daug apkepinau.
Visgi suteikiau šiam tortui antrą šansą. Kremui naudojau grietinėlę, įlašinau citrinos, dėjau mažiau cukraus, sviesto. Rezultatu likau patenkinta.
Aš mėgstu ypač lengvus tortus. Mano nuomone, jis yra pakankamai riebus, ganėtinai saldus. Ar gaminčiau jį antrą kartą? Taip, tikrai gaminčiau!
Jis pjaustosi lengvai, gerai išlaiko formą, bet patys sluoksniai nėra ryškūs.
Svarbiausia yra nesudeginti trupinių. Jie turi vos pakeisti spalvą. Net ir išėmus iš keptuvės jie dar truputį patamsėja.
Tortas „Plombyras“
Ingredientai
Trupiniams:
- 250 g miltų
- 50 g cukraus
- 150 g sviesto
- vanilinio cukraus
Kremui:
- 300 g grietinės (naudojau vidutinio riebumo, 20-25 proc.)
- 200 g riebios grietinėlės
- 2 kiaušinių M dydžio
- 80 g cukraus
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 2 valg. š. šviežios citrinos sulčių
- 30 g sviesto
- žiupsnelio druskos
- vanilinio cukraus
Viršui:
- 40 g migdolų drožlių
- uogų papuošimui
Kaip gaminti
Trupiniai. Į dubenį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų. Burokine tarka sutarkuoti šaltą sviestą.
Pirštais viską trinti iki smulkių trupinių. Juos pakepinti sausoje keptuvėje ant vidutinės temperatūros, dažnai maišant. Trupiniai turi tapti šviesiai geltonos spalvos. Juos išimti iš keptuvės ir atvėsinti.
Kremas. Į puodą supilti visus kremo ingredientus, išskyrus sviestą.
Kremą užkaisti (turėtų pradėti šiek tiek burbuliuoti), maišyti šluotele ar mentele, kol kremas sutirštės (turėtų šiek tiek priminti drebučius) apie 6-8 min.
Puodą su kremu nuimti nuo viryklės. Įdėti sviestą, išmaišyti, keletą minučių atvėsinti.
Torto surinkimas. Pasiruošti lėkštę, ant kurios bus tortas. Ant jos uždėti kepimo formos šonus (18 cm), apjuosti specialia juosta ar kepimo popieriumi.
Apačią lengvai aptepti kremu. Apibarstyti trupiniais, kad gautųsi sluoksnis. Tada šaukštu dėti kremą. Po to vėl trupinius. Iš viso turi būti 3 sluoksniai kremo, 3 sluoksniai trupinių ir 4-asis – migdolų sluoksnis.
4-asis sluoksnis: keletas šaukštų trupinių, apibarstyti migdolų drožlėmis. Per naktį laikyti šaldytuve. Papuošti uogomis.