Tortas „Plombyras“, kurį lengvai pagamins net ir virtuvės naujokai

Šis tortas „Plombyras“ gaminamas be orkaitės. Jį sugebės pagaminti net ir visiški virtuvės naujokai.

 Tortas „Plombyras“.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Tortas „Plombyras“.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Tortas „Plombyras“.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Tortas „Plombyras“.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Tortas „Plombyras“.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Tortas „Plombyras“.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Jun 20, 2021, 5:03 PM, atnaujinta Jun 19, 2023, 11:37 AM

Prisipažinsiu, kad pirmą kartą nusivyliau jo skoniu. Gaminau pagal internete rastus receptus. Tortas buvo labai riebus, saldus. Aš dar ir trupinius per daug apkepinau.

Visgi suteikiau šiam tortui antrą šansą. Kremui naudojau grietinėlę, įlašinau citrinos, dėjau mažiau cukraus, sviesto. Rezultatu likau patenkinta.

Aš mėgstu ypač lengvus tortus. Mano nuomone, jis yra pakankamai riebus, ganėtinai saldus.  Ar gaminčiau jį antrą kartą? Taip, tikrai gaminčiau!

Jis pjaustosi lengvai, gerai išlaiko formą, bet patys sluoksniai nėra ryškūs.

Svarbiausia yra nesudeginti trupinių. Jie turi vos pakeisti spalvą. Net ir išėmus iš keptuvės jie dar truputį patamsėja.

Tortas „Plombyras“

Ingredientai

Trupiniams:

  • 250 g miltų
  • 50 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • vanilinio cukraus

Kremui:

  • 300 g grietinės (naudojau vidutinio riebumo, 20-25 proc.)
  • 200 g riebios grietinėlės
  • 2 kiaušinių M dydžio
  • 80 g cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 valg. š. šviežios citrinos sulčių
  • 30 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • vanilinio cukraus

Viršui:

  • 40 g migdolų drožlių
  • uogų papuošimui

Kaip gaminti 

Trupiniai. Į dubenį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų. Burokine tarka sutarkuoti šaltą sviestą.

Pirštais viską trinti iki smulkių trupinių. Juos pakepinti sausoje keptuvėje ant vidutinės temperatūros, dažnai maišant. Trupiniai turi tapti šviesiai geltonos spalvos. Juos išimti iš keptuvės ir atvėsinti.

Kremas. Į puodą supilti visus kremo ingredientus, išskyrus sviestą.

Kremą užkaisti (turėtų pradėti šiek tiek burbuliuoti), maišyti šluotele ar mentele, kol kremas sutirštės (turėtų šiek tiek priminti drebučius) apie 6-8 min.

Puodą su kremu nuimti nuo viryklės. Įdėti sviestą, išmaišyti, keletą minučių atvėsinti.

Torto surinkimas. Pasiruošti lėkštę, ant kurios bus tortas. Ant jos uždėti kepimo formos šonus (18 cm), apjuosti specialia juosta ar kepimo popieriumi.

Apačią lengvai aptepti kremu. Apibarstyti trupiniais, kad gautųsi sluoksnis. Tada šaukštu dėti kremą. Po to vėl trupinius. Iš viso turi būti 3 sluoksniai kremo, 3 sluoksniai trupinių ir 4-asis – migdolų sluoksnis.

4-asis sluoksnis: keletas šaukštų trupinių, apibarstyti migdolų drožlėmis. Per naktį laikyti šaldytuve. Papuošti uogomis.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.