Sklindžiai, dėl kurių visuomet susilaukiu komplimentų.
Jogurtiniai sklindžiai
Reikės:
- 300 g graikinio jogurto
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 150 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- aliejaus (kepti)
Kiaušinius sumaišykite su jogurtu ir druska. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais. Viską išmaišykite, bet neilgai – kad tik susijungtų. Kepkite sklindžius vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Kad suformuotumėte kiškį, pirmiausia įsivaizduokite, kaip jis turi atrodyti, ir tik tada silpnai įkaitintoje keptuvėje iškepkite mažąsias dalis – letenėles.
Jei kiškutis bus pasuktas uodegyte, ją padarykite iš grietinėlės arba varškės kremo, grietinės, ledų. Svarbu vienu metu kepti vienodo dydžio dalis. Patiekite su norimu pagardu.