Žinomas plaukų stilistas dažniausiai save ir aplinkinius palepina gardžiais desertais. Vieni jų lengvai paruošiami, kitiems pagaminti reikia daugiau laiko ir pastangų.
Dalijamės vienu Karolio receptu – išbandykite šį torčiuką ir jūs.
Braškių tortas su grietinėle
Biskvitui reikės:
- 1 indelio sutirštinto pieno (tinka kokosų)
- 3 kiaušinių
- 10 v. š. miltų
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. citrinos sulčių
Kremui reikės:
- 1 l lieso braškinio jogurto
- 150 g braškių skonio želė
Mišiniui, skirtam tortui pertepti, reikės:
- 300–400 g braškių
- 3 v. š. rudojo cukraus
Papuošti reikės:
- 200–300 g braškių
- plaktos grietinėlės
Tešlą biskvitui gaminkite į sutirštintą pieną įmušdami kiaušinius. Masę gerai išsukite. Suberkite miltus, citrinos sultimis nugesintą sodą. Masę gerai išmaišykite ir liekite į popieriumi išklotą kepimo formą.
Biskvitas kepa apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį jį supjaustykite į tris vienodo storio papločius.
Kol kepa biskvitas, pagaminkite želė ir ją atvėsinkite. Sustingusius drebučius sutraiškykite šakute ir sumaišykite su jogurtu.
Paruoškite mišinį iš 300–400 gramų braškių su cukrumi. Jį išplakite plaktuvu.
Kai biskvitas atvės, jogurto ir želė mišinys sustings, tortą bus galima sluoksniuoti. Ant pirmojo biskvito lakšto pilkite braškių ir cukraus mišinį, ant jo dėkite jogurto ir želė kremą. Ant viršaus sudėkite plonai supjaustytų kelių braškių sluoksnį.
Tortą sluoksniuokite du kartus. Viršų puoškite pusiau perpjautomis braškėmis, mėtų lapeliais ir gardinkite plakta grietinėle. Tortą reikėtų bent porą valandų palaikyti šaldytuve.