Keptos česnakinės krevetės pradžiugins net didžiausius gurmanus

Krevetės – produktas, kuris nereikalauja ypatingų paruošimo įgūdžių, o jų skonis įtinka net didžiausiems gurmanams.

Keptos česnakinės krevetės.<br>123rf nuotr.
Keptos česnakinės krevetės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-13 11:20, atnaujinta 2023-07-09 16:57

Keptos česnakinės krevetės – tikra virtuvės klasika.

Taip paruoštas krevetes galite valgyti vienas, prisikąsdami svieste, kuriame kepė krevetės, suvilgyta čiabatos ar prancūziško batono riekele, jos puikiai tinka salotoms ar sriuboms pagardinti.

Nenusivilsite!

Keptos česnakinės krevetės

Reikės:

  • 400 g nevirtų krevečių su galvomis
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 2 v. š. lydyto sviesto
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • aitriųjų paprikų pagal skonį (galima nedėti)
  • šviežių petražolių
  • patiekti – čiabatos ar prancūziško batono, citrinos skiltelės

Kaip gaminti

Krevetes nuplaukite, pašalinkite galvas ir nulupkite, palikdami uodegėlę.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite krevetes, pagardinkite druska, traiškytais česnakais, aitriąja paprika ir kepkite keletą minučių vis pamaišydami.

Kai krevetės taps rausvos spalvos, jos paruoštos.

Apibarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele bei duona.

Skanaus!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.