„Astorija Brasserie“ restoranas siūlo pasigaminti prancūzišką desertą: nekainuos daug, o skonis – išskirtinis

Čia miegojo garsiausios pasaulio žvaigždės ir aukščiausio lygio politikai, o dabar „Radisson Blu Royal Astorija“ mielai renkasi iš naujo gimtąjį kraštą atrandantys lietuviai. Pandemija pakeitė svečių ratą, kuriems 5 žvaigždučių viešbutis su apačioje įsikūrusiu prancūziškos virtuvės restoranu „Astorija Brasserie“ siūlo patirti, kas yra nepakartojama viešnagė ir mintimis persikelti į Prancūzijos sostinę.

 Prancūziškas klafutis.<br>Pranešimo nuotr. 
 Prancūziškas klafutis.<br>Pranešimo nuotr. 
 Žaliųjų citrinų sūrio pyragas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Žaliųjų citrinų sūrio pyragas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Saldžių bulvių - porų sriuba.<br>Pranešimo nuotr. 
 Saldžių bulvių - porų sriuba.<br>Pranešimo nuotr. 
 Tuno steikas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Tuno steikas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Pavlova.<br>Pranešimo nuotr. 
 Pavlova.<br>Pranešimo nuotr. 
 Ožkos sūrio ir figų salotos.<br>Pranešimo nuotr. 
 Ožkos sūrio ir figų salotos.<br>Pranešimo nuotr. 
 Lmaconi rigati.<br>Pranešimo nuotr. 
 Lmaconi rigati.<br>Pranešimo nuotr. 
 Lašišos steikas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Lašišos steikas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Lašišos steikas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Lašišos steikas.<br>Pranešimo nuotr. 
  Prancūziškas klafutis.<br>Pranešimo nuotr. 
  Prancūziškas klafutis.<br>Pranešimo nuotr. 
  Prancūziškas klafutis.<br>Pranešimo nuotr. 
  Prancūziškas klafutis.<br>Pranešimo nuotr. 
 Keptos jūrų šukutės ir batatų kremas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Keptos jūrų šukutės ir batatų kremas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Keptos jūrų šukutės ir batatų kremas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Keptos jūrų šukutės ir batatų kremas.<br>Pranešimo nuotr. 
 Jūrų šukučių sevičė.<br>Pranešimo nuotr. 
 Jūrų šukučių sevičė.<br>Pranešimo nuotr. 
 Fuagra.<br>Pranešimo nuotr. 
 Fuagra.<br>Pranešimo nuotr. 
 Figų ir ožkos sūrio salotos. <br>Pranešimo nuotr. 
 Figų ir ožkos sūrio salotos. <br>Pranešimo nuotr. 
„Raddison Blu Royal Astorija“.<br>Pranešimo nuotr. 
„Raddison Blu Royal Astorija“.<br>Pranešimo nuotr. 
„Raddison Blu Royal Astorija“.<br>Pranešimo nuotr. 
„Raddison Blu Royal Astorija“.<br>Pranešimo nuotr. 
Tradicinės prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“.<br>Pranešimo nuotr. 
Tradicinės prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“.<br>Pranešimo nuotr. 
Tradicinės prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“.<br>Pranešimo nuotr. 
Tradicinės prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“.<br>Pranešimo nuotr. 
 Desertai.<br>Pranešimo nuotr. 
 Desertai.<br>Pranešimo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (21)

Lrytas.lt

Aug 2, 2021, 7:00 PM

Vieta, kur atsiranda naujovės

Pačioje Vilniaus širdyje, Rotušės aikštėje įsikūręs viešbutis vis dažniau vilioja vietinį turistą – po karantino atlaisvinimų pasimėgauti išskirtiniu dėmesiu, pakeisti aplinką ir toli neiškeliavus pasijusti lyg užsienyje nori ir lietuviai.

Jie šią vietą renkasi dar ir dėl to, kad „Raddison Blu Royal Astorija“ pirmasis Lietuvoje tarptautinio tinklo viešbutis įsikūręs ne tik istoriniame pastate, svečiams suteikiantis aukščiausio lygio aptarnavimą, bet į mūsų šalį atnešantis ir naujoves.

Pirmajame aukšte esantis tradicinės prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“ pirmasis Lietuvoje pasiūlė „brunch“ tipo vėlyvuosius pusryčius, tokius populiarius visame pasaulyje. Jų metu žmonės savaitgalio rytais porą valandų kartu mėgaujasi gardžiais, lengvais patiekalais ir vienas kito kompanija bei lėtais pokalbiais.

Šiame restorane taip pat vykdoma ir visame viešbučių tinkle pritaikyta tvarumo politika – prancūziškai virtuvei reikalingus ingredientus pristato vietos ūkininkai ir tiekėjai, todėl produktai būna itin šviežūs ir aukštos kokybės.

Dėmesys tradicijoms

Rugpjūčio 2 dieną, vasaros pabaigą palydės atnaujintas „A la Carte“ meniu, kuriame naujus skonius siūlo atrasti virtuvei vadovaujantis šefas Alvydas Liubauskas. Jo tikslas – lėkštėje sukurti ne tik akis, bet ir skonio receptorius džiuginantį rezultatą, kuris paremtas tradicine prancūziška virtuve.

Tai lyg grįžimas į pačią šios virtuvės esmę, kurią primena ir pats restorano pavadinimas „brasserie“ – jis prancūziškai reiškia vietą, kurioje siūlomas paprastas, paremtas tikrais skoniais prancūziškas maistas.

„Manau, kad didžiausią malonumą svečiams suteikia puikus ir nebūtinai sudėtingas patiekalas iš aukščiausios rūšies produktų, prie jo priderintas puikus vynas ir dėmesys valgymo procesui. Ne kartą, lankantis Prancūzijoje, stebėjau žmones ir kaip jie valgo: jie niekur neskuba, atrodo patiekalas net atšalęs, bet restoranai užlieti emocijomis, ilgais pašnekesiais ir gerais skoniais – tai ir yra prancūziškos virtuvės dvasia“, – teigia virtuvės šefas.

Todėl jis su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais dalijasi itin lengvai ir iš kiekvieno virtuvėje randamų produktų pagaminamu receptu – tradiciniu prancūzišku klafučiu, kurį jis siūlo paskaninti braškėmis.

Jums reikės:

  • 100 gr. miltų
  • 100 gr. cukraus
  • 20 gr. vanilinio cukraus
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 60 gr. ištirpinto sviesto
  • 250 ml. pieno
  • 500 gr. braškių

Kepimo formos apačią ( aš naudojau apvalią torto formą 26 cm. nusegamais kraštais) išklokite kepimo popieriumi. Popierių ir formos šonus ištepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įberkite miltus ir juos išmaišykite. Įpilkite pieną bei ant mažos ugnies ištirpintą sviestą ir išmaišykite.

Nuplaukite pusę kilogramo braškių, nuvalykite kotelius, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėti į kepimo formą, o ant viršaus užpilkite tešlos masę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje be vėjelio 30 -40 minutes (aš kepiau 35 minutes), kol gražiai pagelsta ir pasipučia. Ištraukus iš orkaitės pyragas šiek tiek sukris, bet taip ir turi būti. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.