Cukinijų ir bulvių apkepas: nesigailėsite išbandę šį receptą

Šiandien sugalvojau, kad būtinai turiu pasigaminti cukinijų ir bulvių apkepą ar, kitaip tariant, kugelį. Namus prikaitinau kaip reikiant, bet tikrai buvo verta!

Cukinijų ir bulvių apkepas.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Cukinijų ir bulvių apkepas.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Cukinijų ir bulvių apkepas.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Cukinijų ir bulvių apkepas.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Cukinijų ir bulvių apkepas.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Cukinijų ir bulvių apkepas.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Aug 3, 2021, 3:47 PM, atnaujinta Aug 1, 2023, 9:38 AM

Cukinijos patiekalui suteikia lengvumo – tikrai vasariškas skonis. Taip pat dėjau varškės ir šiek tiek kietojo sūrio.

Kai gaminu tikrą kugelį, bulves visada tarkuoju smulkiai. Šį kartą tarkavau burokine tarka. Manau, kad tai daryti galima ir su smulkia, bet tik nenusunkite bulvių skysčio.

Naudojau šviežias bulves, todėl jų nelupau – tik gerai nuploviau.

Cukinijų ir bulvių apkepas

Paruošimo laikas – 20 min., gaminimo laikas – 1 val. 10 min. Kiekis: 2 porcijos

Reikės:

  • 450-500 g jaunos, vidutinio dydžio cukinijos
  • 500 g bulvių
  • 200 g birios varškės 9 proc.
  • 1 kiaušinio
  • 40 g kietojo sūrio (naudojau „Džiugo“ sūrį)
  • 1/2 st. (100 ml) pieno
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 valg. š. šviežių krapų
  • sviesto kepimui
  • džiūvėsėlių (kepimo formai apibarstyti)
  • druskos, pipirų

Kaip gaminti

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Apibarstyti druska (apie arbat. šaukštelį). Palikti pastovėti 10 min.

Tuo metu keptuvėje įkaitinti sviestą ir ant vid. temp. pakepinti svogūną apie 7-8 min.

Burokine tarka (arba su smulkia) sutarkuoti bulves. Varškę petrinti šakute ar rankomis.

Cukiniją nusunkti rankomis, pašalinti didžiąją dalį skysčio. Inde sumaišyti bulvių tarkius, cukiniją, varškę, kiaušinį, sūrį, prieskonius.

Pakaitinti pieną, kad jis būtų karštas. Plona srovele supilti į tešlą.

Orkaitę įkaitinti 190 laipsnių temp. Kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais, sukrėsti tešlą. Kepti viršus-apačia apie 60-70 min. Į pabaigą paskrudinti įjungus grilio funkciją.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.