Maži sūrio pyragėliai be pridėtinio cukraus
Reikės (12 vnt.):
- 360 g pusriebės varškės
- 2 kiaušinių
- indelio (125 g) kreminio sūrio „Philadelphia“
- 200 g šilauogių ar kitų mėgstamų uogų
- vanilės skonio lašų arba kito norimo saldiklio
- 180 g sausainių be cukraus
- 20 g sviesto arba kokosų aliejaus
- šiek tiek vandens
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
Sausainius sutrupinkite, sviestą išlydykite ir sumaišykite su sausainiais. Įpilkite šiek tiek vandens (apie 20–30 ml), kad masė būtų šiek tiek šlapesnė.
Į keksiukų formeles (naudojau 12 vnt. padėklą ir popierines formeles) sudėkite popierines formeles ir paskirstykite sausainių pagrindą, gerai įspauskite.
Visus likusius ingredientus (išskyrus uogas) sumaišykite iki vientisos masės, uogas atsargiai įmaišykite šaukštu ir iki viršaus užpildykite formeles.
Pašaukite į orkaitę 20–25 min.
Iškepusius pyragėlius palikite atvėsti. Atvėsusius palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas, geriausia – per naktį.
Galima kepti ir visą pyragą iš nurodytų ingredientų.