Braškinis tortas, kurio nereikia kepti

Šis receptas konkurse, kurį organizuoja portalas lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“, bandys laimėti pagrindinį prizą Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos 1A klasei.

Braškinis tortas.
Braškinis tortas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 4:17 PM

Braškinis tortas

Pagrindui:

  • 150 g sausainių
  • 50 g sviesto, ištirpinto

Jogurto sluoksniui:

  • 125 g vanilinio jogurto
  • 7 g agaro miltelių

Braškių putėsių sluoksniui:

  • 200 g braškių (šviežių arba šaldytų)
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 100 g banano
  • 20 g agaro miltelių

Kaip gaminti

Sausainius sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir pulsuojančiais judesiais sutrupinkite iki trupinių. Jei norite šokoladinio skonio, galite dėti 2 šaukštelius kakavos miltelių.

Supilkite tirpintą sviestą ir dar kelis kartus prasukite, kad viskas susimaišytų. Šia mase išklokite paruoštos kepimo formos dugną, išlyginkite pagrindą ir viską suspauskite prie dugno tolygiai.

Paruoškite jogurto sluoksnio masę: 7 g agaro gerai išmaišyti su 125 g jogurto, lengvai pavirinti 1 min. ir padėti šaltai, kad sustingtų.

Paruoškite putėsių masę: braškes sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite, bet neužvirinkite. Nuimkite nuo ugnies ir pertrinkite per sietelį.

20 g agaro miltelių išmaišykite su 200 g jau paruoštų braškių masės. 2 min lengvai pavirinti. Šiek tiek atvėsinus, įdėkite bananą, įpilkite citrinos sultis ir viską suplakite trintuvu.

Putėsius supilkite ant sustingusio jogurto sluoksnio ir gerai atšaldykite šaldytuve bent 2 valandas (arba kol sustings).

Prieš patiekdami papuoškite uogomis.

Kaip geriausia susidraugauti su daržovėmis? Ogi geriau vienas kitą pažinti!  Lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ kviečia 1-4 klasių mokinius siųsti receptus, kuriuose panaudotos bent TRYS daržovės.

Pagaminkite, aprašykite, nufotografuokite ir įkelkite čia!

Vienai pradinukų klasei, kurios atsiųsti receptai surinks daugiausia balsų, įteiksime LIDL įsteigtą net iki 500 EUR vertės prizą (kanceliarinių prekių rinkinius ir mėnesį laiko kartą per savaitę LIDL vaisių krepšį).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.