Dalijamės švėkšniškių receptu.
Tešloje kepti svogūnų žiedai ir marinuotų daržovių salotos
Reikės:
- 500 g svogūnų
- 1 v. š. druskos
- 30 g miltų
- 30 g krakmolo
- 10 g miltelinio cukraus
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 500 ml aliejaus gruzdinimui
Kaip gaminti
Svogūnus supjaustykite žiedais.
Paruoškite tirpalą iš 500 ml vandens ir druskos.
Svogūnus tirpale mirkykite pusvalandį.
Sumaišykite paprikas, persijotus miltus, krakmolą ir miltelinį cukrų.
Svogūnų žiedus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvoliokite miltų mišinyje.
Kepkite mažomis porcijomis įkaitintame aliejuje.
Išimkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Prie svogūno žiedų tiks saldžiarūgštis padažas.
Salotoms reikės:
- 40 g cukinijos
- 1 morkos
- 20 g paprikos
- trupučio svogūno, poro
- 1 citrinos
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pipirų.
Visas daržoves supjaustome ir užspaudžiame citrinos sulčių. Sutraiškome česnaką ir gardiname pipirais ir druska. Pamarinuojame bent 1 valandą.
Skanaus!
Kaip geriausia susidraugauti su daržovėmis? Ogi geriau vienas kitą pažinti! Lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ kviečia 1-4 klasių mokinius siųsti receptus, kuriuose panaudotos bent TRYS daržovės.
Pagaminkite, aprašykite, nufotografuokite ir įkelkite čia!
Vienai pradinukų klasei, kurios atsiųsti receptai surinks daugiausia balsų, įteiksime LIDL įsteigtą net iki 500 EUR vertės prizą (kanceliarinių prekių rinkinius ir mėnesį laiko kartą per savaitę LIDL vaisių krepšį).