Rudens gėrybių blyneliai
Ingredientai:
- 5 didesnės bulvės
- apie 700 g moliūgo
- 3 didesnės morkos
- apie 200g miltų
- 180g varškės
- 2 kiaušiniai
- aliejaus kepimui
- druska
- grietinė (pagardinimui)
Gaminimas:
Išverdame bulves ir morkas ( nenuluptas). Moliūgą nulupame, supjaustome didesniais griežinėliais ar kubeliais, pašlakstome aliejumi, dedame griežinėlius ant kepimo popieriaus ir šauname į orkaitę. Orkaitėje, įkaitusioje iki apie 180 laipsnių karščio, pakepame apie 30-40 minučių (tol, kol suminkštėja moliūgas).
Nulupame virtas morkas ir bulves, jas sumalame per mėsmalę. Moliūgą sutriname šakute ir dedame į virtas, maltas bulves bei morkas. Sudedame varškę, apie 100-150 g miltų, įmušame kiaušinius, beriame žiupsnelį druskos ir išminkome viską iki vientisos masės.
Įkaitiname aliejų, formuojame rankomis storesnius blyniukus, mes juos formuojame miltuotuose delnuose iš abiejų pusių (gražiau apkepa, nekimba prie keptuvės kepant). Kepame iš abiejų pusių apie 7 minutes, kol gražiai pagels.
Iškeptus blynelius valgome su grietine, taip pat galite rinktis kitą jūsų mėgstamą padažą.
Kaip geriausia susidraugauti su daržovėmis? Ogi geriau vienas kitą pažinti! Lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ kviečia 1-4 klasių mokinius siųsti receptus, kuriuose panaudotos bent TRYS daržovės.
Pagaminkite, aprašykite, nufotografuokite ir įkelkite čia!
Vienai pradinukų klasei, kurios atsiųsti receptai surinks daugiausia balsų, įteiksime LIDL įsteigtą net iki 500 EUR vertės prizą (kanceliarinių prekių rinkinius ir mėnesį laiko kartą per savaitę LIDL vaisių krepšį).