Minkšti pyragaičiai su šokoladu: paragavę negalėsite sustoti

Šie pyragaičiai, kuriuos pavadinau sausainių kvadratėliais, sukelia priklausomybę. Jei tokios priklausomybės nenorite, geriau jų ir nekepti. Paragavus vieną gabalėlį – garantuoju, net nepastebėsite, kaip valgysite antrą, trečią, ir kažkokiu stebuklingu būdu dings visas pyragas.

Sausainių kvadratėliai su šokoladu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Sausainių kvadratėliai su šokoladu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Sausainių kvadratėliai su šokoladu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Sausainių kvadratėliai su šokoladu.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Oct 14, 2021, 5:08 PM, atnaujinta Oct 12, 2022, 7:02 PM

Šie kvadratėliai – tai tarpinis variantas tarp pyrago ir sausainių. Dėl to pavadinau tiesiog kvadratėliais (nors pjaustyti galite kaip tik patinka).

Minkšti sausainių kvadratėliai su šokoladu (10 porcijų)

Reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):

  • 250 g (1 1/2 stiklinės) juodojo šokolado gabalėlių
  • 300 g (2 stiklinių + 2 valg. š.) miltų
  • 170 g sviesto
  • 140 g (2/3 stiklinės) smulkaus rudojo cukraus
  • 70 g (1/3 stiklinės) baltojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio
  • 2 arb. š. vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto
  • 1/3 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. valgomosios sodos

Kaip gaminti

Sviestą išlydome, paliekame atvėsti.

Įkaitiname orkaitę iki 165 C.

Dideliame dubenyje gerai sumaišome sviestą su druska ir soda. Supilame rudąjį cukrų, baltąjį cukrų ir išmaišome.

Įmušame kiaušinį, kiaušinio trynį, sudedame vanilinį cukrų ir vėl išmaišome.

Į tešlą suberiame miltus ir lengvai išmaišome mentele. Kai dar matysis šiek tiek neįmaišytų miltų, tada suberiame šokolado gabalėlius (saujelę pasiliekame) ir lengvai išmaišome. Nepermaišykite tešlos, užtenka, kad visi ingredientai susijungtų.

Kepimo indą išklojame folija. Nepamirškite palikti šiek tiek folijos ir ant kraštų, kad būtų lengva išimti pyragą iš kepimo formos. Aš naudojau 23×33 cm dydžio stiklinę kepimo formą. Foliją lengvai patepame sviestu.

Tešlą sudedame į kepimo indą, išlyginame paviršių, prispaudžiame, apibarstome likusiais šokolado gabalėliais ir kepame įkaitintoje orkaitėje 26–28 minutes.

Pyragas iškepęs, kai krašteliai lengvai parunda ir atšoka nuo kepimo formos sienelių. Iškepto pyrago viršus bus dar minkštas, bet ilgiau kepti nereikia.

Pyragą paliekame atvėsti 10 minučių kambario temperatūroje kepimo formoje, po to išimame iš kepimo formos ir paliekame vėsti ant orkaitės grotelių. Kai pyragas atšąla, supjaustome ir patiekiame.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.