Reikės:
- 250 g aguonų
- 200 ml karšto pieno
- 220 g miltelinio cukraus
- 400 g žalių tarkuotų obuolių
- 6 kiaušinių
- 120 g minkšto sviesto
- 3 a. š. kepimo miltelių
- 6–7 v. š. manų kruopų
- kelių lašelių migdolų esencijos
Pastaba: aš vis dėlto dėčiau keletą šaukštų avižinių, migdolų miltų arba džiūvėsėlių.
Kaip gaminti
Aguonas (aš dedu nemaltas) užpilti karštu pienu ir palikti brinkti 30 min. Aguonoms išbrinkus, pieno perteklių, jei jo bus, nukošti.
Minkštą sviestą su kiaušinių tryniais bei milteliniu cukrumi išsukti iki vientisos masės.
Nulupti, sutarkuoti žalius obuolius. Palaikyti keletą minučių ir nuspausti susidariusias sultis.
Į išsuktą sviesto masę pilti manus, žalius tarkuotus obuolius, išbrinkusias aguonas, pilti migdolų esencijos ir, jei dėsite, miltus ar džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišyti.
Kiaušinių baltymus išplakti iki labai standžių putų. Dėti baltymus į aguonų masę ir keliais judesiais labai atsargiai įmaišyti. Labai svarbu, kad masė nesukristų.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi ir lengvai patepti minkštu sviestu.
Kepti apie 1 val. 170 laipsnių temperatūroje. Likus 10–15 min. temperatūrą padidinti iki 180, kad gražiai paruduotų.
Leisti visiškai atvėsti formoje ir dėti į šaldytuvą keletui valandų arba per naktį.
Prieš patiekiant pabarstyti milteliniu cukrumi.