Reikės:
- 2 pakelių natūralaus tofu
- 155 g natūralaus sojų ar kokosų jogurto
- 20 g vanilinio cukraus
- 90 g cukraus
- 140 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
- apie 0,7 l aliejaus spurgoms kepti
Kaip gaminti
Tofu sutriname šakute, kad neliktų didelių gabalėlių.
Sumaišome su jogurtu ir cukrumi.
Tada dedame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame apvalias spurgytes (mažesnės geriau iškepa) ir dedame į įkaitintą aliejų, vis maišome ir vartome spurgas, kad tolygiai apkeptų (kokias 5–6 min).
Kai iškepa, perkeliame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.
Tada perkeliame į kitą indą ir jei norisi, apibarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui „Follow your spoon“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.